Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!

marți, 26 martie 2013

Medalie de Aur la EUSO 2013!

Ai noştri ca brazii! | Elevii români


EUSO ( The European Union Science Olympiad) este o olimpiada pluridisciplinară de ştiinte ce a avut loc la Luxemburg în perioada 17-24 martie 2013. Au participat 132 de concurenti din 26 de ţări. Fiecare ţară a avut dreptul de a participa cu câte 2 echipe a câte 3 membri. Concursul s-a desfăşurat pe echipe, nu individual, fiind înscrise în total 44 de echipe. Delegatia din România s-a întors acasă cu o medalie de Aur şi una de argint, ţara noastră clasându-se astfel pe locul 3 în topul internaţional, după Germania şi Estonia.





Tineri sunt: Ioan Ignat (C. N. „Mircea cel Bătrân”, Constanţa), Dan Mircea Mirea (C. N. „Fraţii Buzeşti”, Craiova), Dumitru Călugăru (C. N. „Tudor Vladimirescu”, Târgu Jiu)

Echipa din Iaşi a fost formată din: Camelia Diaconu, Diana Ioana Costantin si Ruxandra Tesloianu, singura echipă de fete din concurs după cum ne-au declarat cu mândrie participantele. Profesorii care le-au îndrumat parcursul în cadrul acestei competiţii sunt şi profesorii care le sustin activitatea în viata de zi cu zi, la clasa, în Colegiul Naţional “Emil Racoviţă”. Le mulţumim pentru implicare şi îi felicităm pentru încă un rezultat deosebit pe: Dl. Prof. Miron Cristinel – Fizica; D-na Prof. Ioana Bohotineanu – Biologie şi D-na Prof. Paula Gavrilescu, Director al Colegiului Naţional „Emil Racoviţă”, pentru disciplină Chimie.



Mai multe aici: http://www.euso2013.lu/results.aspx

Sursa AICI