Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!

joi, 8 septembrie 2011

Naţionala de Dezbateri - Timişoara 2011

Liceeni de la Colegiul Naţional "Mihai Viteazul" din Sfântu Gheorghe la Campionatele Naţionale şi Regionale



Mădălin Guruianu a făcut parte din completul de 7 care au arbitrat Finala Campionatului Naţional 2011, ţinută în Sala Mare a Primăriei din Timişoara


"Actuala generaţie de liceeni de la Debate Club Sfântu Gheorghe au participat săptămâna trecută la Campionatele Regionale din Transilvania, Cluj 29, 30 august şi Campionatele Naţionale din Timişoara 1-5 septembrie. 2 echipe: Sfântu Gheorghe 1 - Andreea Cucu, Simina Gheorghincă, Ioan Ganea jr şi Sfântu Gheorghe 2 - Felicia Marinescu, Victor Bolog, Raluca Popa şi un arbitru, Mădălin Guruianu, au încercat să continue tradiţia performanţelor clubului de dezbateri academice din oraşul nostru.
Calificare în semifinale pentru S.G. 1 şi implicit la Naţională, plus locul al II-lea la vorbitori pentru Simina Gheorghincă şi al IV-lea pentru Andreea Cucu au reprezentat motive de bucurie pentru delegaţia noastră. Locul al IX-lea obţinut de S.G. 2, în condiţiile în care primele 8 mergeau în sferturi, plus cooptarea Ralucăi Popa pentru Naţionale împreună cu doi colegi din Cluj, au însemnat satisfacţii suplimentare şi astfel Sfântu Gheorghe a deplasat 5 oameni la Naţională, 4 debateri şi un arbitru.

Începută sub auspicii nefavorabile, înfrângere în primul meci pentru echipa din Sfântu Gheorghe, Naţionala de la Timişoara nu părea să ne surâdă. Dar au urmat 4 meciuri grozave şi tot atâtea victorii categorice, una dintre ele fix în faţa a trei fete din Ploieşti, care peste doar 2 zile au devenit campioane naţionale. Calificarea de pe locul al II-lea după numărul de puncte, ca cea mai bine clasată echipă cu o înfrângere şi 4 victorii, în condiţiile în care nu a existat decât o singură echipă cu maxim de victorii, a însemnat un motiv de mare satisfacţie pentru delegaţia noastră. Din păcate traseul s-a încheiat în sferturi, unde lipsa de experienţă şi de atenţie şi-a spus cuvântul, după cel mai strâns meci al rundei, echipa noastră părăsind competiţia la limită, cu un vot de 2-1 din partea celor 3 arbitrii.
Atât locul obţinut după calificări, cât şi clasarea a V-a pe ţară la vorbitori a Siminei Gheorghincă sunt dovada clară că există enorm potenţial pentru debaterii din Sfântu Gheorghe, cu toţii realizând cât de aproape poate fi performanţa în momentul în care te preocupă serios un subiect şi cum un oraş mic nu mai este nici pe departe un aşa mare dezavantaj precum vor alţii să ne lase să credem.

Chiar dacă nu a fost să repetăm experienţa de acum 4 ani când actualii vicecampioni europeni, Bianca Dragomir şi Radu Cotarcea aduceau titlul naţional la noi în oraş, suntem convinşi că Sfântu Gheorghe şi-a reconfirmat respectul şi admiraţia tuturor celor implicaţi în lumea debate-ului şi suntem convinşi că la următoarele competiţii interne sau internaţionale, aceşti tineri de toată isprava ne vor face să ne simţim din nou mândri.
FELICITĂRI, DRAGILOR ŞI SĂ NU UITAŢI NICIODATĂ CĂ VISELE NU NI LE POATE LUA NIMENI! "

Mădălin Guruianu

Coordonator Debate Club Sfântu Gheorghe

http://sfantugheorghetineret.blogspot.com/2011/09/performerii-de-la-debate-club-sfantu.html