Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!

luni, 2 septembrie 2013

Uniţi Salvăm Roşia Montană!!!

"Vrem natură, nu cianură!"


Şi un pont pentru televiziunile care au ratat ieri startul protestelor la ora 14.00 în Roşia Montană, unde nicio televiziune nu a fost prezentă, precum şi desfăşurarea acestor manifestatii de-a lungul zilei de ieri: LA UNIVERSITATE s-a protestat până târziu în NOAPTE! ..poate sunteţi interesaţi totuşi să oferiţi nişte ştiri reale despre ce se întamplă în România!

Oricine a fost în aseară la Universitate poate spune că au fost peste 3000 de oameni! Bulevardul era plin de la Romană până la Guvern de oameni care scandau pentru salvarea Roşiei Montane!
În Piaţa Victoriei au fost date şi gaze lacrimogene, peste 5 la număr, dar mass-media vândută la RMGC nu vede..., Jandarmeria neagă..
Nenorociţii din presa românească împrăştie doar ştiri de genul "sute de protestatari care s-au luat la îmbrânceli cu Jandarmeria"

La 19:00 ne vedem din nou!! Ştim noi UNDE

”Presa română plină de minciună!”


Ieri, zeci de orașe din România au protestat împotriva aprobării de către guvern a unui proiect de lege care ar da undă verde exploatării de la Roșia Montană, după mai bine de zece ani în care societatea civilă i s-a opus constant și vocal. În timp ce în centrul Bucureștiului mii de oameni rupeau amorțeala duminicală cu lozinci antiguvernamentale și anticorporatiste, ocupau Bulevardul Magheru sau mărșăluiau spre sediul Guvernului, cele mai multe televiziuni din România fie au ignorat cu desăvârșire subiectul, umplând timpul de emisie cu spam, fie au pus lucrurile în lumina deformată a jocurilor de interese cărora le servesc.

Dacă vreţi să aflați pulsul protestelor împotriva exploatării de la Roșia Montană, închideți numaidecât televizoarele, care s-au întrecut pe ele însele în manipulare grosolană. Mii de oameni au ieșit ieri în stradă în România, în timp ce alții s-au solidarizat din străinătate.

EuroNEWS: It is the gold rush many Romanians do not want, despite the government granting the project National Interest status last week, and preparing a draft law.
“This law breaks constitutional laws. It breaks property laws for the people in Rosia Montana, heritage laws and clean environment laws,” said artist Mihnea Blidariu

Aici câteva headline-uri din presa internaţională
EURONEWS

AFR

REUTERS


Pentru cei care citesc presa de România:
http://totb.ro/video-uniti-salvam-rosia-montana/

Mii de persoane au ieşit duminică, 1 septembrie, pe străzile oraşelor din România dar şi din străinatate, protestând faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, promovat de Guvern într-un proiect de lege aprobat săptămâna trecută. La Bucureşti, manifestanţii şi-au încheiat protestul după un marş până la Guvern, târziu în noapte, ocupând o parte din stradă timp de câteva ore.

Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17.00, la fântâna din Piaţa "21 Decembrie 1989" de lângă Universitate, arborând pancarte cu mesaje împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, fluturând steaguri ale României şi scandând. În rândul protestatarilor de la Bucureşti s-a aflat şi Valentin Panduru care a surprins atmosfera de ieri într-un reportaj RFI360. Ascultaţi reportajul pe site-ul RFI
http://www.rfi.ro/articol-emisiunile-rfi-ro-43789-rosia-montana-revolta-generatiei-noastre

Mai jos aveti filmul evenimentelor.








AICI puteţi semna PETIŢIA împotriva proiectului noii legi a minelor!!

Şi 20 de lucruri pe care le putem face pt ROŞIA MONTANĂ










Şi una de final:
RMGC îţi dorim să...