Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!

marți, 22 martie 2011

Verde pentru Cultură - Curăţenia de Primăvară - Arcuş


Comunicat de presă
-26 martie 2011-



Asociaţia de Tineret Ecou şi Centrul de Cultură Arcuş organizează sâmbătă, 26 martie 2011, a 5-a ediţie a programului “Verde pentru Cultură”. Proiectul are ca principal scop reamenajarea peisagistică a domeniului Castelului de la Arcuş.

Acţiunea organizată de tinerii voluntari covăsneni, români şi maghiari deopotrivă, va debuta sâmbătă, la ora 10, în faţa Bibliotecii Judeţene „Bod Peter”, de unde organizatorii vor asigura transportul către Centrul de Cultură Arcuş. Activitatea propriu-zisă va avea loc între orele 10:30 şi 18, timp în care aleile, grădinile, livada şi cele două lacuri ale domeniului Szentkereszty vor fi pregătite pentru concertele şi spectacolele care se vor susţine în aer liber, în cadrul stagiunilor concertistice ale Centrului de Cultură Arcuş. Acţiunea se va finaliza printr-o degustare de tocăniţă la ceaun şi o serată folk bilingvă.

Programul „Verde pentru Cultură” a devenit o tradiţie a comunităţii locale, peste 300 de tineri fiind deja implicaţi în acţiunile organizate pe parcursul celor 5 ediţii.

„Cred că această formă de punere în comun a forţelor individuale are numai efecte benefice asupra comunităţii culturale covăsnene. Atâta timp cât tinerii covăsneni vor coaliza pentru a susţine cultura, prin toate mijloacele posibile (de această dată cu furci, greble, maşini de tuns iarba etc), nu pot decât să mă declar mulţumit şi mândru de calitatea mea de tânăr covăsnean.”, a declarat Emil Pantelimon, manager al programului.

Parcul care înconjoară clădirea Castelului de la Arcuş este unic în judeţ întrucât aici se află câteva specii rare de arbori, precum Copacul Lalea, Magnolii, Thuja Plicata etc. De astemenea, pe domeniu castelului există peste 70 de statui din lemn, realizate în taberele de creaţie care au avut loc aici de-a lungul anilor.