Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!

marți, 12 aprilie 2011

24 Gold Medals at Geneva 2011

Romania classificated on the forth place at the International Invention Show from Geneva.
The romanian delegation obtained at the 39-th edition of the International Invention Show in Geneva: 24 Gold medals, 18 Silver medals, 7 brass medals and 20 Special Awards, informs the National Scientific Research Authority (ANCS)

The Romanian Delegation was present in Geneva between 6-10th of April with 49 inventions, from which 40 in the ANCS stand, for the other 9 inventions, the costs was supported by the inventors or by the research-develop units.

As for the special prises, one of them with usability in the Health domain, was granted to an invention presented in the universities OMPI stand, the prise was otained by Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea and Ioana Demetrescu for: The Obtaining Method for Polymerized-Pelicules in the Health domain .

România s-a clasat pe locul patru la Salonului Internațional de Invenții de la Geneva. Delegatia romana a obtinut la cea de-a 39-a editie a Salonului International de Inventii de la Geneva 24 de medalii de aur, 18 medalii de argint, 7 medalii de bronz si 20 de premii speciale, informeaza Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica (ANCS), citat de Agerpres.

Romania a fost prezenta la Geneva, in perioada 6-10 aprilie, cu 49 de inventii, dintre care 40 in standul ANCS, pentru celelalte 9 inventii costurile fiind suportate de inventatori sau unitati de cercetare-dezvoltare.

In ceea ce priveste premiile speciale, unul dintre acestea, cu aplicabilitate in domeniul Sanatatii, s-a acordat unei inventii prezentate in standul OMPI al universitatilor si a fost obtinut de Teodora Tihan, Ingrid Ionescu, Aurelia Meghea si Ioana Demetrescu pentru "Metoda de obtinere pelicule polimerice in domeniul medical".

Marele premiu al Salonului Internațional de Invenții de la Geneva a fost decernat unui elvețian, Luis Conzett, care a inventat un dispozitiv pentru protejarea locuințelor împotriva indundațiilor.

Premiul publicului a fost decernat tot unor elvețience pentru un cărucior de cumpărături dotat cu un sistem de descărcare a marfurilor care nu necesită ridicarea lor. Peste 40 de țări au participat la cea de-a 39 ediție a Salonului Internationall de Inventii de la Geneva, deschis între 6 și 10 aprilie.

sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-stiri-8492435-salonul-inventii-geneva-24-medalii-aur-18-argint-7-bronz-20-premii-speciale-pentru-romania.htm?cfnl=