Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!

vineri, 8 aprilie 2011

Manuscrisele lui Emil Cioran cumpărate la Paris

Compania unui român a cumpărat întreg lotul de documente aparţinând lui Cioran, la licitaţia de la Paris, cu 405.000 de euro. Câştigătorul George Brăiloiu anuntă că le va dona statului român

A Romanian's company bought at the auction in Paris the full package of documents which had belonged to Emil Cioran with 405000 euros. The winner, George Brailoiu anounces that he will donate the manuscripts to the Romanian State.


Despre protestantism - manuscris al lui Cioran
Foto: Binoche-renaud-giquello.com


Compania KDF-Energy ce aparţine unui român: George Brailoiu, un avocat de 42 de ani, a cumpărat întreg lotul de documente aparţinând lui Emil Cioran, la licitaţia care a avut loc astăzi la Paris anunţând că va dona întregul lot statului român. "A cumpărat tot cu 405.000 de euro, am pierdut totul", a declarat Mireille Radoi, sefa BCU.


George Brailoiu a declarat pentru ProTv ca este un admirator al lui Cioran si ca a vrut ca documentele să "se intoarca acasă şi să facă parte din patrimoniul naţional". Acesta anunţă că donaţia se va face în câteva luni, după ce avocaţii omului de afaceri vor discuta cu reprezentanţii Academiei Române şi cei ai Bibliotecii Central Universitare.

Directorul general al Bibliotecii Centrale Universitare (BCU), Mireille Rădoi, a declarat în cursul zilei pentru HotNews.ro că un român, persoană privată, a cumpărat întreg lotul de documente aparţinând lui Emil Cioran, la licitaţia care a avut loc astăzi la Paris. "A cumpărat tot cu 405.000 de euro, am pierdut totul", a declarat Mireille Radoi. Înainte de începerea licitaţiei, directorul general al BCU a declarat că "există zvonul şi că este un cetăţean american care ar vrea să le ia pe toate".

"Dupa cinci ore în care am licitat documentele în parte, a venit şi a cumparat întreg lotul, ne-am chinuit degeaba", a declarat aceasta. Mai bine de patru ore, documentele au fost scoase la licitaţie pe rând, după care a început licitatia pentru lotul integral. Preţul a fost 405.000 de euro, iar cel care şi-a adjudecat documentele a fost un român, a precizat directorul BCU.

La licitaţia de la Paris au participat TVR şi Biblioteca Centrală Universitară

Biblioteca Centrală Universitară "Carol I" din Bucureşti (BCU) a decis să participe la licitaţie miercuri, 6 aprilie. Directorul general al BCU, Mireille Radoi, a declarat pentru HotNews.ro că nu are la dispoziţie suma care să permită cumpărarea întregului lot Cioran, pentru că a aflat de licitaţie abia în urma cu o zi. "Încercăm să cumpărăm mai mult de cinci documente şi mai pţtin de zece", a declarat Mireille Radoi, precizând că "un preţ orientativ de pornire la o parte din ele este în jur de 3-4.000 de euro". "Am aflat ieri pentru că, din păcate, asa circulă informaţia în Romănia", a explicat directorul general al BCU.

Reprezentanţii TVR au declarat pentru HotNews.ro că Televiziunea Română şi Biblioteca Centrală Universitară „Carol I” (BCU) au format un consorţiu pentru licitaţia de joi de la Paris. Obiectivul a fost creşterea şanselor pentru a aduce întregul lot Cioran în România, compus din peste 80 de poziţii. "Parteneriatul cu BCU a venit spontan, cu două ore înaintea licitaţiei şi la scurt timp după ce Consiliul de Administraţie (CA) al TVR, reunit astăzi, a luat această decizie în unanimitate"

Ministerul Culturii şi Institutul Cultural Român nu au fonduri să participe la licitaţie

sursa: http://www.hotnews.ro/stiri-cultura-8483852-ultima-ora-mireille-radoi-roman-persoana-privata-cumparat-intreg-lotul-documente-apartinand-lui-cioran-licitatia-paris.htm?cfnl=