Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!

joi, 24 noiembrie 2011

Povestea Din Ajun - scurt istoric



ISTORICUL  FENOMENULUI
"POVESTEA  DIN  AJUN"
LA  SFÂNTU  GHEORGHE!

La sfârșitul anului 2006 se organizează la Sfântu Gheorghe, prima ediție a Festivalului de colinde "Adolescent", care a adus pe scenă 470 de colindători de la grădinițele, școlile și liceele din județ. În curtea Colegiului Naţional "Mihai Viteazul", timp de trei zile s-au cântat colinde în limba română, maghiară și engleză.

Cea de-a doua ediţie a însemnat montarea celui mai mare brad de lumini din județul Covasna: 14 metri înălțime și 16.000 de beculețe.

A treia ediţie l-a avut ca protagonist pe Moș Crăciun, care a avut o scenă specială, amplasată lângă scena principală, unde a stat de vorbă cu copiii români și maghiari de la grădinițele din județ. În tot acest timp, pe scena principală au cântat peste 1200 de colindători.

Ediţia a patra a adus în comunitate un nou concept de spectacol: Festival în stradă. În zilele de desfășurare a festivalului, scena a fost amplasată între blocuri, în cartiere unde nu au mai fost organizate concerte, cifra spectatorilor ajungând la 7000 de oameni. De asemenea, soprana internațională Felicia Filip a susținut un concert în premieră la Sfântu Gheorghe. Tot la a patra ediție au fost lansate atât prima carte de colorat, cât și prima ediție a campaniei caritabile "Căldură pentru copii".

   Ediţia a cincea a însemnat și o nouă imagine: evenimentul primește numele "Povestea din Ajun". Festivalul a început cu lansarea cărții de colorat, a continuat cu cea de-a doua ediție a campaniei "Căldură pentru copii", dar ineditul acestei ediții s-au numit: Colinde în autobuz (pe parcursul a trei zile, voluntarii festivalului și corurile liceelor din oraș au colindat în mijloacele de transport în comun) Caravana multiculturală Adolescent (au fost organizate spectacole la liceele, școlile și fabricile din oraș) și Tronul lui Moș Crăciun (amplasat în centrul orașului). De asemenea, la evenimentul s-a încheiat prin organizarea Spectacolului de Crăciun Seri Albastre, în care au performat laolaltă tineri artiști și muzicieni consacrați.


În curând noi detalii despre ediţia din acest an a Poveştii din Ajun, scrisă la Sfântu Gheorghe!