Filmul de Crăciun IV
ANUL FĂRĂ MOȘ CRĂCIUN (1974)
Creatorii de desene animate Jules Bass și Arthur Rankin Jr. redau în acest film (The Year without a Santa Claus) povestea unui an în care Moș Crăciun aproape că a anulat Crăciunul, a bravilor elfi care luptă cu Zgârciobul Căldură și cu Zgârciobul Zăpadă, și a rolului jucat de doamna Crăciun (Shirley Booth).
http://www.promovies.tv/video/197871-the-year-without-a-santa-claus-1974-anul-fara-mos-craciun.html
Multe alte lucruri interesante despre sărbători pe pagina Poveştii
Folk You! pentru MIŞCAREA DE REZISTENŢĂ,
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!
Folk You! pentru VAMĂ,
Folk You! pentru spiritul liber,
Folk You! pentru frumuseţea fiinţei noastre!
Folk You! pentru demnitatea Rezistenţei noastre!
sâmbătă, 23 noiembrie 2013
marți, 19 noiembrie 2013
Filmul de Crăciun III - by Povestea din Ajun!
BEYOND TOMORROW (1940)
Trei bărbați bogați și - până atunci - egoiști (Harry Carey Jr, C. Aubrey Smith și Charles Winninger) hotărăsc să invite la masa din seara de Crăciun doi necunoscuți. Cei doi tineri (Richard Carlson și Jean Parker) se îndrăgostesc, dar cei trei vârstnici celibatari mor într-un accident de avion. Pe lumea cealaltă fiind, ei constată că lucrurile nu merg bine pentru tinerii lor prieteni și se întorc să remedieze situația. Regizat de A. Edward Sutherland.
joi, 14 noiembrie 2013
Carol of the bells - oferit de Povestea din Ajun!
"Colindul clopotelor".
Muzica pentru acest îndrăgit colind a fost scrisă de compozitorul ucrainean Mikola Leontovici (1877-1921), ca parte a unei corale intitulate Scedrik, interpretate pentru prima dată la Kiev, în 1916.
A fost tradus în 1936 de compozitorul şi textierul Petre Wilhousky (1902-1978), sub titlul "Carol of the Bells". Muzica a fost de asemenea utilizată la alte trei cântece englezeşti: "Ring, Christmas Bells" de M.L. Holman în 1947; "Come, Dance and Sing" din 1957, anonim şi "Carol of the Bells" din 1972.
În Ucraina, colindul este cântat de Anul Nou. Textul original se referea la un ţăran chemat de o rândunică şi nu amintea câtuşi de puţin de Crăciun.
Te aşteptăm pe pagina noastră oficială!
O seară frumoasă!
joi, 7 noiembrie 2013
Filmul de Crăciun II oferit de Povestea din Ajun
Miracle on 34th street (1947)
Un film clasic, din 1947, este una dintre cele mai populare pelicule de Crăciun. De această dată, cei de la celebrul magazin Macy's au nevoie de un nou Moș Crăciun, iar în final este angajat un bărbat în vârstă, pe nume Kris Kringle, care își intră atât de bine în rol încât susține că este adevăratul Moș Crăciun. Cum nimeni nu îl crede, ajunge chiar să fie internat în spital, fiind considerat nebun. Dar este Kris Kringle adevăratul Moș Crăciun?
Un film clasic, din 1947, este una dintre cele mai populare pelicule de Crăciun. De această dată, cei de la celebrul magazin Macy's au nevoie de un nou Moș Crăciun, iar în final este angajat un bărbat în vârstă, pe nume Kris Kringle, care își intră atât de bine în rol încât susține că este adevăratul Moș Crăciun. Cum nimeni nu îl crede, ajunge chiar să fie internat în spital, fiind considerat nebun. Dar este Kris Kringle adevăratul Moș Crăciun?
miercuri, 6 noiembrie 2013
Filmul de Crăciun I oferit de Povestea din Ajun!
Cum credeți că este să fii păcălit că ai câștigat 25 000 $, să îi cheltuiești pe cadouri, să ceri o femeie în căsătorie și apoi să afli că a fost o farsă? Să-l întrebăm pe Jimmy MacDonald (Dick Powell)! Comedia "Crăciun în iulie" a făcut senzație în anii '40...
Vă aşteptăm şi AICI :D
marți, 5 noiembrie 2013
Jucării pentru Copii - Campanie Povestea din Ajun I
Anul acesta, Povestea din Ajun va organiza în Sfântu Gheorghe cea mai mare campanie de colectare de jucării pentru copiii care chiar au nevoie de ele și care cred în lumea poveștilor mai mult decât în orice!
O jucărie pentru fiecare copil nevoiaș din județul Covasna este o normalitate la care trebuie să ajungem! Vom reveni cu detalii pe pagina noastră de FB.
Just Believe! O seară frumoasă tuturor!
Melodia Zilei 1 - Povestea din Ajun 2013
O melodie dintr-un film pe care cu toţii îl vedem şi revedem cu drag de fiecare dată de Crăciun!
Să visăm la serile minunate de iarnă, când stăm cu cei dragi și primim colindători sau suntem noi aceia care colindă :D
Sărbătorile se apropie cu pași repezi...
Mai multe pe pagina oficială Povestea din Ajun, LIKE!!!
miercuri, 4 septembrie 2013
Uniţi Salvăm Roşia Montană!!! 3
Foto credit Mihai Andrei
Mai jos împărtăsesc cu voi alte şi alte motive şi argumente referitoare la Roşia Monată şi de ce acest proiect nu trebuie niciodată să fie acceptat în România!
Iată planurile RMGC, susţinute de unii reprezentanţi din Guvern în frunte cu domnul Toni Greblă:
Miruna Munteanu: Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ar urma să primească practic puteri suverane asupra unui teritoriu românesc, încărcat nu numai de resurse, ci şi de istorie. Cât de mare e halca de ţară pe care suntem gata să o cedăm în vreme de pace nu ştim exact. Fiindcă firma canadiană va avea dreptul să reconfigureze oricând, după cum doreşte, perimetrul licenţei de exploatare.
Va putea expropria orice fel de terenuri şi imobile, inclusiv cu statut special, de la stat sau de la privaţi. Dar nu numai dreptul de proprietate va fi abolit, ci şi – mult mai grav – orice protecţie instituţională, inclusiv recursul la justiţie. Iată ce au trecut în proiectul de lege înţelepţii noştri guvernanţi: “In cazul în care un act sau o procedură de avizare a RMGC a fost anulată, autorităţile au obligaţia de a elibera, în maximum de 30 de zile, un act sau un aviz nou, care să-l înlocuiască pe cel anulat”.
Aşadar Statul se obligă să scurtcircuiteze prompt orice fel de decizie legală defavorabilă investitorului canadian. Scoţând, practic, Roşia Montană de sub jurisdicţia instanţelor româneşti!!!
Roşia Montană şi Noua Revoluţie Română
1. 1. O primă minciună fundamentală difuzată, în zilele acestea, în primul rând de politicieni, dar şi de presă în societatea românească sună aşa: “este vorba de un proiect controversat, în privinţa căruia părerea oamenilor este împărţită”. E o miciună comodă, fiindcă îi de-responsabilizează pe politicieni (mulţi dintre ei complici la acest cel-mai-mare-tun din istoria postrevoluţionară a României, ca şi la tentativa actuală de legalizare a furtului şi otrăvirii printr-un vot parlamentar) şi dă presei mainstream posibilitatea de a organiza acum (după ani întregi de cenzură absolută) aşa-zise dezbateri în care ridică mingi la fileu PR-iştilor (uneori deghizaţi în ‘specialişti’) ai companiei miniere.
Or, părerea oamenilor nu e împărţită; nici măcar cea a specialiştilor nu e. Avem poziţii clare exprimate de Academia Română, ASE Bucureşti, UBB Cluj, ICOMOS România, Ordinul Arhitecţilor, Institutul Geologic Român, Comisia prezidenţială pentru patrimoniuetc., toate concluzionând scurt şi net că acest proiect trebuie oprit. Însă presa mainstream a cenzurat constant aceste evaluări ştiinţifice şi instituţionale, aducând în prim-plan ‘specialiştii’ unor firme care se ocupă, de fapt, cu PR-ul, cum e deja celebra Oxford Policy Management.
Iar în ce-i priveşte pe oamenii ‘de rând’… după doi ani de Sanda Lungu şi alţii asemenea ei, după o campanie dură cu mită electorală, adus oamenii cu forţa la vot, mii de afişe şi bannere, presiune a autorităţilor locale şi, nu în ultimul rând, fraude în ziua scrutinului şi la urne, RMGC nu a reuşit nici măcar să obţină un rezultat valid din referendumul organizat în cele 35 de localităţi din Apuseni pe care firma credea a le controla.
Nu există nici o controversă reală. Pentru oricine face efortul de a studia câteva zile problema, de a citi atent câteva zeci de pagini de documentaţie mai mult sau mai puţin tehnico-juridică, faptele se arată în toată simplitatea lor.
1.2. Două alte minciuni, periculoase mai ales fiindcă au fost lansate direct şi oficial de către Victor Ponta, sunt următoarele:
1.2.1. Că Proiectul minier, în datele lui tehnice, ar fi altul decât cel de acum un an şi ceva. Oricine citeşte proiectul de lege vede că e vorba tocmai de nişte mici beneficii (2% la redevenţă, 5,7 % la participaţiei) cedate de către RMGC în schimbul legalizării de către stat a tuturor ilegalităţilor comise de firmă până acum; există chiar o zonă în care se spune explicit: România se angajează să NU solicite modificarea nici unui aspect economic, tehnic, legal al proiectului, să îl promoveze aşa cum este, declarându-l, însă, de interes naţional deosebit.
1.2.2. Că dacă nu duce la capăt proiectul, România va fi dată în judecată şi va plăti daune de 2 miliarde de dolari. Deja Moise Guran a explicat [în emisiunea Ora de business de ieri, 2 septembrie... din păcate, înregistrarea încă nu e disponibilă pe site] cât de ridicolă e această sumă-sperietoare. Dar şi mai important e să ne amintim o idee a lui Mihai Goţiu: nu avem, ca stat, nici o responsabilitate faţă de ‘pierderile’ companiei, câtă vreme ea nu s-a arătat capabilă să respecte legislaţia românească; nici un tribunal din lume nu ne va condamna la daune pentru aşa ceva; dimpotrivă, doar dacă actualul proiect de lege e aprobat de Parlament, România devine complet captivă şi va trebui sau să înghită furtul şi distrugerea până la capăt, sau să achite compensaţii financiare imense.
http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/rosia-montana-si-noua-revolutie-romana/
Nu ştiu dacă exploatarea aurului de la Roşia Montană va ghiftui zona cu cianuri sau nu. Nu ştiu dacă e mai bine ca acolo să investească o firmă străină, una românească sau chiar statul. Nu ştiu dacă e mai bine pentru ţară ca aurul să rămână în pământ sau să fie scos. Nu ştiu cât de mare poate fi profitul în afacerea Roşia Montană.
Văd însă, în fiecare zi, pe televiziuni şi prin ziare, cât de mare, înverşunată şi lipsită de scrupule este investiţia acestei firme, Gold Corporation, în propagandă. La ore de vârf, în care secunda de publicitate face cât o punguţă cu aur curat, sunt aduşi oameni mai mult sau mai puţin necăjiţi "din zonă" şi puşi să-şi plângă cât mai expresiv nefericirea pe ecran.
Mi-a rămas în minte o femeie între două vârste care lăcrimează comunicându-ne că nu are destul să pună copiilor pe masă, nu înainte de a recita că munceşte cu contract pe perioadă determinată la RMGC, care a angajat-o cu mărinimie, deşi nu s-a început nicio exploatare. Mesajul: dacă exploatarea ar începe, femeia, împreună cu alţi 450, ar avea contract pe perioadă nedeterminată şi bani să-şi îndestuleze copiii.
Astfel de "publicitate" nu mai vizează convingerea autorităţilor române să dea avizul, dar, asemenea propagandei politice, scoaterea în stradă a cetăţenilor care să manifesteze pentru începerea neîntârziată a exploatării la Roşia. Că golzii n-au obţinut deocamdată decât manifestaţii anti, ba chiar o adevărată mişcare civică împotriva proiectului, ar merita o analiză separată.
Nu sunt în măsură să trag o concluzie economică sau ecologică în legătură cu Roşia Montană. Pot, în schimb, să trag una logică: când cineva cheltuieşte aur cu tona, ani de zile, pentru a te convinge public că vrea să-ţi facă un mare bine, ţie, nu lui, mai mult ca sigur te aşteaptă un rău pe măsură.
Cristian Tudor Popescu
Iată planurile RMGC, susţinute de unii reprezentanţi din Guvern în frunte cu domnul Toni Greblă:
Miruna Munteanu: Roşia Montană Gold Corporation (RMGC) ar urma să primească practic puteri suverane asupra unui teritoriu românesc, încărcat nu numai de resurse, ci şi de istorie. Cât de mare e halca de ţară pe care suntem gata să o cedăm în vreme de pace nu ştim exact. Fiindcă firma canadiană va avea dreptul să reconfigureze oricând, după cum doreşte, perimetrul licenţei de exploatare.
Va putea expropria orice fel de terenuri şi imobile, inclusiv cu statut special, de la stat sau de la privaţi. Dar nu numai dreptul de proprietate va fi abolit, ci şi – mult mai grav – orice protecţie instituţională, inclusiv recursul la justiţie. Iată ce au trecut în proiectul de lege înţelepţii noştri guvernanţi: “In cazul în care un act sau o procedură de avizare a RMGC a fost anulată, autorităţile au obligaţia de a elibera, în maximum de 30 de zile, un act sau un aviz nou, care să-l înlocuiască pe cel anulat”.
Aşadar Statul se obligă să scurtcircuiteze prompt orice fel de decizie legală defavorabilă investitorului canadian. Scoţând, practic, Roşia Montană de sub jurisdicţia instanţelor româneşti!!!
Roşia Montană şi Noua Revoluţie Română
1. 1. O primă minciună fundamentală difuzată, în zilele acestea, în primul rând de politicieni, dar şi de presă în societatea românească sună aşa: “este vorba de un proiect controversat, în privinţa căruia părerea oamenilor este împărţită”. E o miciună comodă, fiindcă îi de-responsabilizează pe politicieni (mulţi dintre ei complici la acest cel-mai-mare-tun din istoria postrevoluţionară a României, ca şi la tentativa actuală de legalizare a furtului şi otrăvirii printr-un vot parlamentar) şi dă presei mainstream posibilitatea de a organiza acum (după ani întregi de cenzură absolută) aşa-zise dezbateri în care ridică mingi la fileu PR-iştilor (uneori deghizaţi în ‘specialişti’) ai companiei miniere.
Or, părerea oamenilor nu e împărţită; nici măcar cea a specialiştilor nu e. Avem poziţii clare exprimate de Academia Română, ASE Bucureşti, UBB Cluj, ICOMOS România, Ordinul Arhitecţilor, Institutul Geologic Român, Comisia prezidenţială pentru patrimoniuetc., toate concluzionând scurt şi net că acest proiect trebuie oprit. Însă presa mainstream a cenzurat constant aceste evaluări ştiinţifice şi instituţionale, aducând în prim-plan ‘specialiştii’ unor firme care se ocupă, de fapt, cu PR-ul, cum e deja celebra Oxford Policy Management.
Iar în ce-i priveşte pe oamenii ‘de rând’… după doi ani de Sanda Lungu şi alţii asemenea ei, după o campanie dură cu mită electorală, adus oamenii cu forţa la vot, mii de afişe şi bannere, presiune a autorităţilor locale şi, nu în ultimul rând, fraude în ziua scrutinului şi la urne, RMGC nu a reuşit nici măcar să obţină un rezultat valid din referendumul organizat în cele 35 de localităţi din Apuseni pe care firma credea a le controla.
Nu există nici o controversă reală. Pentru oricine face efortul de a studia câteva zile problema, de a citi atent câteva zeci de pagini de documentaţie mai mult sau mai puţin tehnico-juridică, faptele se arată în toată simplitatea lor.
1.2. Două alte minciuni, periculoase mai ales fiindcă au fost lansate direct şi oficial de către Victor Ponta, sunt următoarele:
1.2.1. Că Proiectul minier, în datele lui tehnice, ar fi altul decât cel de acum un an şi ceva. Oricine citeşte proiectul de lege vede că e vorba tocmai de nişte mici beneficii (2% la redevenţă, 5,7 % la participaţiei) cedate de către RMGC în schimbul legalizării de către stat a tuturor ilegalităţilor comise de firmă până acum; există chiar o zonă în care se spune explicit: România se angajează să NU solicite modificarea nici unui aspect economic, tehnic, legal al proiectului, să îl promoveze aşa cum este, declarându-l, însă, de interes naţional deosebit.
1.2.2. Că dacă nu duce la capăt proiectul, România va fi dată în judecată şi va plăti daune de 2 miliarde de dolari. Deja Moise Guran a explicat [în emisiunea Ora de business de ieri, 2 septembrie... din păcate, înregistrarea încă nu e disponibilă pe site] cât de ridicolă e această sumă-sperietoare. Dar şi mai important e să ne amintim o idee a lui Mihai Goţiu: nu avem, ca stat, nici o responsabilitate faţă de ‘pierderile’ companiei, câtă vreme ea nu s-a arătat capabilă să respecte legislaţia românească; nici un tribunal din lume nu ne va condamna la daune pentru aşa ceva; dimpotrivă, doar dacă actualul proiect de lege e aprobat de Parlament, România devine complet captivă şi va trebui sau să înghită furtul şi distrugerea până la capăt, sau să achite compensaţii financiare imense.
http://blog.activewatch.ro/rubrica-cetateanului-necenzurat/rosia-montana-si-noua-revolutie-romana/
Roşia Montană: propagandă murdară, aur curat
Văd însă, în fiecare zi, pe televiziuni şi prin ziare, cât de mare, înverşunată şi lipsită de scrupule este investiţia acestei firme, Gold Corporation, în propagandă. La ore de vârf, în care secunda de publicitate face cât o punguţă cu aur curat, sunt aduşi oameni mai mult sau mai puţin necăjiţi "din zonă" şi puşi să-şi plângă cât mai expresiv nefericirea pe ecran.
Mi-a rămas în minte o femeie între două vârste care lăcrimează comunicându-ne că nu are destul să pună copiilor pe masă, nu înainte de a recita că munceşte cu contract pe perioadă determinată la RMGC, care a angajat-o cu mărinimie, deşi nu s-a început nicio exploatare. Mesajul: dacă exploatarea ar începe, femeia, împreună cu alţi 450, ar avea contract pe perioadă nedeterminată şi bani să-şi îndestuleze copiii.
Astfel de "publicitate" nu mai vizează convingerea autorităţilor române să dea avizul, dar, asemenea propagandei politice, scoaterea în stradă a cetăţenilor care să manifesteze pentru începerea neîntârziată a exploatării la Roşia. Că golzii n-au obţinut deocamdată decât manifestaţii anti, ba chiar o adevărată mişcare civică împotriva proiectului, ar merita o analiză separată.
Nu sunt în măsură să trag o concluzie economică sau ecologică în legătură cu Roşia Montană. Pot, în schimb, să trag una logică: când cineva cheltuieşte aur cu tona, ani de zile, pentru a te convinge public că vrea să-ţi facă un mare bine, ţie, nu lui, mai mult ca sigur te aşteaptă un rău pe măsură.
Cristian Tudor Popescu
Surse Aici
Îmi pare rău că am ajuns să vorbesc astfel despre A3, dar se pare că v-aţi dat arama pe faţă de data asta. Antena 3, aţi ajuns şi voi să fiţi cumpăraţi de RMGC! În prima zi de proteste, când au fost peste 5000 de oameni, la ora de maximă audienţă nu aţi vorbit nimic. Chiar credeam că mai sunteţi SINGURA televiziune liberă din România !
Şi nu domnule Gădea, nu a fost nimic spectaculos la emisiunea dvs, eventual, a fost senzaţională nesimţirea cu care aţi dat pe post reclama RMGC în fiecare pauză publicitară. Halal imparţialitate.
Aşadar, invitaţii emisunii au fost:
În tabăra Contra: dl Deputat Remus Cernea, Adrian Ursu şi prin videochat: preşedintele Fundaţiei culturale Roşia Montană, prof. dr. Ioan Piso
În tabăra Pentru exploatare: reprezentantul RMGC în România, în persoana cetăţeanului Dragoş Tănase, Mugur Ciuvică, ca de obicei, s-a târât în mocirlă şi penibil şi cetăţeanul Cristian Albu, lider al minerilor de la exploatarea Roşia Montană. Mai târziu li s-a alăturat (mi-e greu să îi spun doamnă) cetăţeana vândută, Sanda Lungu.
Am si eu următoarele nelămuriri/păreri sunţinute şi se alţii:
Emisunea o puteţi urmări aici
http://www.youtube.com/watch?v=MQDY17GVq4g
Oricum nu pierdeţi prea multe.
Aici câteva informaţii pe care ar trebui să le ştiţi despre stimabilul Cristian Albu
"Nu aveţi niciun drept să ne lăsaţi fără locuri de muncă, într-o zonă în care mineritul este ocupaţia tradiţională de mii de ani! Vrem locuri de muncă în minerit şi suntem mai aproape că niciodată de a le avea. Toţi oamenii cu bună credinţă ar trebui să fie alături de noi.
NOI, cei din Sindicatul Viitorul Mineritului, SUSŢINEM PROIECTUL DE LA ROŞIA MONTANĂ şi SPERĂM că el să demareze cât mai repede."--
Aceasta este scrisoarea dechisă adresată europarlamentarului Renate Weber (partea cu "oameni de bună credinţă" îmi face silă, este curat limbaj preluat de la mineriade)
Dar să vedem cine este de fapt CRISTIAN ALBU, "luceafarul aurului", liderul de SINDICAT care apără locurile de muncă ale "ortacilor". Şi să se demonstreze încă o dată că RMGC "construieşte" tot, de la sindicate făcute la comandă, ONG-uri subordonate, la reclame contrafăcute, la vizite ale comisiilor UNESCO ale parlamentarilor, la legi speciale şi parlamentari "aleşi" cu ajutorul manipulării media şi a oamenilor MINŢIŢI din acea zonă..poate că minerii din Roşia Montană ar trebui să se întrebe dacă Cristian Albu îi reprezinta pe ei sau pe RMGC (asta nu este conflict de interese?...sau manipulare)
http://www.kurtyan.org/MOF/MOF4/2008/mof4_2008_1976.pdf
O emisune mai ok am putut urmări pe Realitatea tv la Realitatea la Raport sau Vocile Străzii
Şi nu domnule Gădea, nu a fost nimic spectaculos la emisiunea dvs, eventual, a fost senzaţională nesimţirea cu care aţi dat pe post reclama RMGC în fiecare pauză publicitară. Halal imparţialitate.
Aşadar, invitaţii emisunii au fost:
În tabăra Contra: dl Deputat Remus Cernea, Adrian Ursu şi prin videochat: preşedintele Fundaţiei culturale Roşia Montană, prof. dr. Ioan Piso
În tabăra Pentru exploatare: reprezentantul RMGC în România, în persoana cetăţeanului Dragoş Tănase, Mugur Ciuvică, ca de obicei, s-a târât în mocirlă şi penibil şi cetăţeanul Cristian Albu, lider al minerilor de la exploatarea Roşia Montană. Mai târziu li s-a alăturat (mi-e greu să îi spun doamnă) cetăţeana vândută, Sanda Lungu.
Am si eu următoarele nelămuriri/păreri sunţinute şi se alţii:
1. A3, de ce nu l-aţi invitat pe fondatorul Asociaţiei Alburnus Maior, care a iniţiat şi coordonează Campania Salvaţi Roşia Montană??
O dezbatere impune ascultarea tuturor punctelor de vedere. Deci, nu se poate vorbi de o dezbatere sau confruntare!
1.1. Ce caută Sanda Lungu în platou?? Ea e vândută în totalitate la RMGC! Individa cu croşetatul ciorapilor stă la Marriot cănd vine la Bucureşti şi se zvoneste ca proprietatea ei valorează cam 200.000 euro.Transportul este asigurat de o masină VW
Să nu mai vină în faţa unei ţări să pozeze în victimă! Dacă vroia un job îl găsea demult în alte oraşe, nu o ţine nimeni la Roşia Montană!!
Să bea ea cu familia ei apă purificată de RMGC, asta dacă o să fie purificată vreodată...
2. Individul CRistian Albu să nu se mai plângă că rămâne fără loc de muncă, a primit destui bani de la RMGC încât să trăiască bine liniştit mulţi ani. Să nu mai ameninţe cu mineriade şi cu greva foamei... Ruşine!!
3. Iar cetăţeanul director RMGC a uitat să mai amintească de beneficiile pe care RMGC le-ar primii din partea statului român, atribuţii pe care nici o firmă de exploatare nu le mai are într-un stat de drept.
Le puteţi citi mai jos.
Le puteţi citi mai jos.
http://rosiamontana.org/20-de-atribu-ii-excep-ionale-pe-care-rmgc-le-dobande-te-ca-urmare-a-legii-distrugerii-ro-iei-montane
4. Să ne dai adresa domnule Ciuvică, să punem mâna de la mână să îţi facem cadou un lanţişor de aur. Nu mai veniţi în faţa ţării cu amintiri din copilărie: că în Roşia Montană e plictiseală, etc. Nu credeţi că sunteţi un pic penibil?? Am si eu o nelămurire, dvs în calitate de ce aţi fost invitat în platou? De specialist, de inginer, de Preşedinte de ONG...??
Emisunea o puteţi urmări aici
http://www.youtube.com/watch?v=MQDY17GVq4g
Oricum nu pierdeţi prea multe.
Şi încă o informaţie de la un localnic RM cu capul pe umeri: "Toţi cei care vor să lucreze, lucrează. Toţi cei care se dau amărâţi şi săraci vor totul "mură'n gură", nu sunt în stare nici să ţină o vacă, vezi Doamne să aibă totuşi ce mânca..."
Aici câteva informaţii pe care ar trebui să le ştiţi despre stimabilul Cristian Albu
"Nu aveţi niciun drept să ne lăsaţi fără locuri de muncă, într-o zonă în care mineritul este ocupaţia tradiţională de mii de ani! Vrem locuri de muncă în minerit şi suntem mai aproape că niciodată de a le avea. Toţi oamenii cu bună credinţă ar trebui să fie alături de noi.
NOI, cei din Sindicatul Viitorul Mineritului, SUSŢINEM PROIECTUL DE LA ROŞIA MONTANĂ şi SPERĂM că el să demareze cât mai repede."--
Aceasta este scrisoarea dechisă adresată europarlamentarului Renate Weber (partea cu "oameni de bună credinţă" îmi face silă, este curat limbaj preluat de la mineriade)
Dar să vedem cine este de fapt CRISTIAN ALBU, "luceafarul aurului", liderul de SINDICAT care apără locurile de muncă ale "ortacilor". Şi să se demonstreze încă o dată că RMGC "construieşte" tot, de la sindicate făcute la comandă, ONG-uri subordonate, la reclame contrafăcute, la vizite ale comisiilor UNESCO ale parlamentarilor, la legi speciale şi parlamentari "aleşi" cu ajutorul manipulării media şi a oamenilor MINŢIŢI din acea zonă..poate că minerii din Roşia Montană ar trebui să se întrebe dacă Cristian Albu îi reprezinta pe ei sau pe RMGC (asta nu este conflict de interese?...sau manipulare)
http://www.kurtyan.org/MOF/MOF4/2008/mof4_2008_1976.pdf
O emisune mai ok am putut urmări pe Realitatea tv la Realitatea la Raport sau Vocile Străzii
Iată nişte videoclipuri cu stimabila Sanda Lungu
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z-HCjgqEDuI
https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=Z-HCjgqEDuI
marți, 3 septembrie 2013
Uniţi Salvăm Roşia Montană!! 2
Aurul, împreună cu restul metalelor de acolo, să fie folosit de către proprii noştri cercetători: pentru industria aerospaţială, pentru tehnica de calcul, pentru microcipuri, pentru industria auto, you name it!. Nu să fie vândut pe piaţa intenaţională, aşa cum o să se întâmple în planurile RMGC. Să ne permitem exploatarea aurului de la Roşia Montană când folosirea cioanurilor va fi înlocuită cu ceva mai bun, nepoluant. Până atunci putem scoate bani frumoşi de acolo, să facem trasee în păduri, să punem la dispoziţie galeriile romane publicului larg, aşa cum se face în cazul salinelor.
a- Minunata firmă Gold Corporation are interdicţie de a exploata în Canada (ţara ei "de baştină") şi a fost obligată să plătească criogenarea zonei în care a exploatat cu cianuri pentru o perioada foarte lungă.
b- La Roşia Montana există vestigii arheologice unice mondial deosebit de importante pentru Romania. Nu putem lăsa ca 4 munţi să dispară.
c- Aşa-zisul profit de 4-5 miliarde de dolari, care atenţie, nu îi primim maine, sau peste 6 luni, ci în 20 de ani de exploatare şi nu compensează dezastrul ecologic pe care îl va lăsa RMGC în România, deşi ei spun că totul este asigurat. Dar nu au reuşit să obţină nici un contract de asigurare de la marile companii de asigurare din lume pentru ce vor să facă la R. Montană!
d- Aş dori să îl intreb pe reprezentantul RMGC dacă are cunoştinţă de ce vorbeşte numai despre aur şi argint şi nu spune de fapt adevărul că se alfă mult mai multe metale acolo cum ar fi metale identificate:
b- La Roşia Montana există vestigii arheologice unice mondial deosebit de importante pentru Romania. Nu putem lăsa ca 4 munţi să dispară.
c- Aşa-zisul profit de 4-5 miliarde de dolari, care atenţie, nu îi primim maine, sau peste 6 luni, ci în 20 de ani de exploatare şi nu compensează dezastrul ecologic pe care îl va lăsa RMGC în România, deşi ei spun că totul este asigurat. Dar nu au reuşit să obţină nici un contract de asigurare de la marile companii de asigurare din lume pentru ce vor să facă la R. Montană!
d- Aş dori să îl intreb pe reprezentantul RMGC dacă are cunoştinţă de ce vorbeşte numai despre aur şi argint şi nu spune de fapt adevărul că se alfă mult mai multe metale acolo cum ar fi metale identificate:
aur – 1,5 grame pe tonă,
argint – 11, 7 grame pe tonă,
arseniu – 5000 grame pe tonă,
titan – 1000 grame pe tonă,
molibden – 10 grame pe tonă,
vanadiu – 2500 grame pe tonă,
nichel – 30 de grame pe tonă,
crom – 50 grame pe tonă,
cobalt – 30 grame pe tonă,
galiu – 300 grame pe tonă.
Aceste probe și rezultate se află în documentația pe care RMCG-ul a cumpărat-o de la Agenția Națională de Resurse Minerale.
e- RMGC nu are banii necesari începerii proiectului de la Roşia Montană.
f- Doar când mă gândesc la cele 200 de mii de tone de cianuri care se vor folosi la exploatare îmi vine să iau câmpii. Ba mai mult, îmi vine să îi iau de guler pe deştepţi de "localnici" care susţin inconştienţi acest proiect, ignorând că după exploatare vor rămâne cu un baraj nesigur plin de cianuri, toată zona va fi excavată, nimic nu va mai rămâne la fel. Mai au tupeul să ne scoată ochii, nouă celor din ţară că nu au locuri de muncă, că vor să muncească, deşi mulţi dintre ei pozează în victime după ce au luat bani frumoşi de la RMGC, vezi cazul Sanda Lungu. De ce punem problema că nu sunt locuri de muncă la Roşia Montană, când sunt sute de sate din România în care nu există locuri de munca? Dar oamenii s-au descurcat, au plecat în alte ţări, au muncit, şi-au făcut un rost pt. familia lor. Nu s-au plâns.
Pentru cei care mai aveau dubii in legătură cu proiectul de la Roşia Montană!
Câteva informaţii pentru cei care nu prea înţeleg cazul Roşia Montană:
1. Proiectul RMGC este unul dintre cele mai mari proiecte de exploatare auriferă din lume, iar riscurile nu sunt comparabile cu nici un alt exemplu de exploatare de acest gen;
2. În toate ţările UE, adică în toată industria minieră din Europa, se utilizează aprox 1000 tone de cianuri, iar la Roşia Montană se doreşte utilizarea a 13.000 tone de cianuri pe an;
3. Proiectul va duce la escavarea a 500 milioane tone de steril în urma utilizării cianurilor;
4. Intervenţia se va face pe un perimetru de 1258 hectare, se vor rade efectiv 4 munţi şi se va săpa pe o adâncime de 400 de metri creându-se un crater gigantic vizibil şi de pe lună de aprox 8 km diametru;
5. Vom râmâne pentru totdeauna cu un lac de cianuri - 215 milioane de metri cubi cianuri şi un baraj ce trebuie să reziste pentru eternitate. Pentru mentenanţă şi operaţiunile de supraveghere ale acestui baraj RMGC oferă 150 milioane euro, în condiţiile în care Agenţia de Mediu a SUA a evaluat mentenanţa la 2.6 miliarde dolari.
Exploatarea se face la suprafaţă şi nu în galerii cum s-a făcut până acum în România. Astfel se aduc mari prejudicii mediului şi comunităţii, adică se distrug aproape complet.
Se foloseşte tehnologia pe bază de cianuri pentru că este cea mai ieftină, dar sunt şi alte tehnologii mai scumpe, dar care nu aduc asemenea prejudicii mediului. Logic, pentru că o firmă se gândeşte doar la profit şi doreşte ca cheltuilile să fie cât mai mici.
Ce oferă RMGC?
- câteva sute de locuri de muncă pe o perioadă determinată şi foarte puţine pentru localnici;
- o redevenţă de 6% oferită statului român;
De ce aş susţine un asemenea proiect?
1b. E absurd ca o ţară să accepte să renunţe la resursele sale, acceptând ca o companie privată să le exploateze, iar ţara să obţină doar nişte redevenţe de 2% sau de 6%. Un raport firesc ar fi ca statul, adică bugetul public, să obţină 70-80%. Altfel, ce interes ar avea?
2.b O exploatare de asemenea anvergură cu cianuri nu mai există nicăieri în Europa şi, dacă nu mă înşel, abia dacă mai e una similară în lume. Ca şi cum România îşi rezolvase toate problemele şi doar cianura mai lipsea să o lăsăm moştenire generaţiilor viitoare. Nici în trecut şi nici în prezent compania minieră RMGC nu m-a convins că va avea forţa financiară, cu atât mai puţin interesul, de a reecologiza zona. E o companie creată strict pentru acest proiect, care va dispărea aşa cum a apărut: peste noapte.
3b. Câtă vreme contractul nu este făcut public, pentru că RMGC se opune, nu avem cum să ştim dacă se va exploata doar aurul sau şi alte resurse în care zona este chiar mai bogată.
4b. Siturile arheologice din zonă vor fi distruse. Ideea că le putem salva digital e o glumă nereuşită. Incapacitatea noastră de a le valorifica într-un proiect mai amplu, chiar cu o dimensiune turistică, pentru că infrastructura zonei este dezastruoasă şi pentru că nu gândim în termeni de dezvoltare durabilă, nu poate justifica distrugerea.
5. Mirajul locurilor de muncă îl înţeleg, dar este doar atât: un miraj. Crearea, chiar şi a 1.000 de locuri de muncă, doar pentru perioada exploatării (vreo 10 ani, căci după închiderea exploatării va fi doar un imens lac cu cianuri) nu poate justifica distrugerea. Multe din aceste locuri de muncă nici măcar nu vor fi pentru oamenii din zona, căci vor presupune înaltă specializare, ceea ce, local, nu există.
RMGC va putea deveni, prin lege, reprezentantul desemnat de statul român pentru procedura de expropriere – putând, astfel, expropria pe orice localnic care va refuza să îşi vândă proprietatea companiei. Este inadmisibil ca o atribuţie care revine, prin definiţie, statului – deţinerea monopolului violenţei legitime – să fie transferată cu atâta lejeritate către o companie privată.
Surse:
Renate Weber
Victoria Stoiciu
e- RMGC nu are banii necesari începerii proiectului de la Roşia Montană.
f- Doar când mă gândesc la cele 200 de mii de tone de cianuri care se vor folosi la exploatare îmi vine să iau câmpii. Ba mai mult, îmi vine să îi iau de guler pe deştepţi de "localnici" care susţin inconştienţi acest proiect, ignorând că după exploatare vor rămâne cu un baraj nesigur plin de cianuri, toată zona va fi excavată, nimic nu va mai rămâne la fel. Mai au tupeul să ne scoată ochii, nouă celor din ţară că nu au locuri de muncă, că vor să muncească, deşi mulţi dintre ei pozează în victime după ce au luat bani frumoşi de la RMGC, vezi cazul Sanda Lungu. De ce punem problema că nu sunt locuri de muncă la Roşia Montană, când sunt sute de sate din România în care nu există locuri de munca? Dar oamenii s-au descurcat, au plecat în alte ţări, au muncit, şi-au făcut un rost pt. familia lor. Nu s-au plâns.
Pentru cei care mai aveau dubii in legătură cu proiectul de la Roşia Montană!
Câteva informaţii pentru cei care nu prea înţeleg cazul Roşia Montană:
1. Proiectul RMGC este unul dintre cele mai mari proiecte de exploatare auriferă din lume, iar riscurile nu sunt comparabile cu nici un alt exemplu de exploatare de acest gen;
2. În toate ţările UE, adică în toată industria minieră din Europa, se utilizează aprox 1000 tone de cianuri, iar la Roşia Montană se doreşte utilizarea a 13.000 tone de cianuri pe an;
3. Proiectul va duce la escavarea a 500 milioane tone de steril în urma utilizării cianurilor;
4. Intervenţia se va face pe un perimetru de 1258 hectare, se vor rade efectiv 4 munţi şi se va săpa pe o adâncime de 400 de metri creându-se un crater gigantic vizibil şi de pe lună de aprox 8 km diametru;
5. Vom râmâne pentru totdeauna cu un lac de cianuri - 215 milioane de metri cubi cianuri şi un baraj ce trebuie să reziste pentru eternitate. Pentru mentenanţă şi operaţiunile de supraveghere ale acestui baraj RMGC oferă 150 milioane euro, în condiţiile în care Agenţia de Mediu a SUA a evaluat mentenanţa la 2.6 miliarde dolari.
Exploatarea se face la suprafaţă şi nu în galerii cum s-a făcut până acum în România. Astfel se aduc mari prejudicii mediului şi comunităţii, adică se distrug aproape complet.
Se foloseşte tehnologia pe bază de cianuri pentru că este cea mai ieftină, dar sunt şi alte tehnologii mai scumpe, dar care nu aduc asemenea prejudicii mediului. Logic, pentru că o firmă se gândeşte doar la profit şi doreşte ca cheltuilile să fie cât mai mici.
Ce oferă RMGC?
- câteva sute de locuri de muncă pe o perioadă determinată şi foarte puţine pentru localnici;
- o redevenţă de 6% oferită statului român;
De ce aş susţine un asemenea proiect?
1b. E absurd ca o ţară să accepte să renunţe la resursele sale, acceptând ca o companie privată să le exploateze, iar ţara să obţină doar nişte redevenţe de 2% sau de 6%. Un raport firesc ar fi ca statul, adică bugetul public, să obţină 70-80%. Altfel, ce interes ar avea?
2.b O exploatare de asemenea anvergură cu cianuri nu mai există nicăieri în Europa şi, dacă nu mă înşel, abia dacă mai e una similară în lume. Ca şi cum România îşi rezolvase toate problemele şi doar cianura mai lipsea să o lăsăm moştenire generaţiilor viitoare. Nici în trecut şi nici în prezent compania minieră RMGC nu m-a convins că va avea forţa financiară, cu atât mai puţin interesul, de a reecologiza zona. E o companie creată strict pentru acest proiect, care va dispărea aşa cum a apărut: peste noapte.
3b. Câtă vreme contractul nu este făcut public, pentru că RMGC se opune, nu avem cum să ştim dacă se va exploata doar aurul sau şi alte resurse în care zona este chiar mai bogată.
4b. Siturile arheologice din zonă vor fi distruse. Ideea că le putem salva digital e o glumă nereuşită. Incapacitatea noastră de a le valorifica într-un proiect mai amplu, chiar cu o dimensiune turistică, pentru că infrastructura zonei este dezastruoasă şi pentru că nu gândim în termeni de dezvoltare durabilă, nu poate justifica distrugerea.
5. Mirajul locurilor de muncă îl înţeleg, dar este doar atât: un miraj. Crearea, chiar şi a 1.000 de locuri de muncă, doar pentru perioada exploatării (vreo 10 ani, căci după închiderea exploatării va fi doar un imens lac cu cianuri) nu poate justifica distrugerea. Multe din aceste locuri de muncă nici măcar nu vor fi pentru oamenii din zona, căci vor presupune înaltă specializare, ceea ce, local, nu există.
RMGC va putea deveni, prin lege, reprezentantul desemnat de statul român pentru procedura de expropriere – putând, astfel, expropria pe orice localnic care va refuza să îşi vândă proprietatea companiei. Este inadmisibil ca o atribuţie care revine, prin definiţie, statului – deţinerea monopolului violenţei legitime – să fie transferată cu atâta lejeritate către o companie privată.
Surse:
Renate Weber
Victoria Stoiciu
luni, 2 septembrie 2013
Uniţi Salvăm Roşia Montană!!!
"Vrem natură, nu cianură!"
Şi un pont pentru televiziunile care au ratat ieri startul protestelor la ora 14.00 în Roşia Montană, unde nicio televiziune nu a fost prezentă, precum şi desfăşurarea acestor manifestatii de-a lungul zilei de ieri: LA UNIVERSITATE s-a protestat până târziu în NOAPTE! ..poate sunteţi interesaţi totuşi să oferiţi nişte ştiri reale despre ce se întamplă în România!
Oricine a fost în aseară la Universitate poate spune că au fost peste 3000 de oameni! Bulevardul era plin de la Romană până la Guvern de oameni care scandau pentru salvarea Roşiei Montane!
În Piaţa Victoriei au fost date şi gaze lacrimogene, peste 5 la număr, dar mass-media vândută la RMGC nu vede..., Jandarmeria neagă..
Nenorociţii din presa românească împrăştie doar ştiri de genul "sute de protestatari care s-au luat la îmbrânceli cu Jandarmeria"
La 19:00 ne vedem din nou!! Ştim noi UNDE
”Presa română plină de minciună!”
Ieri, zeci de orașe din România au protestat împotriva aprobării de către guvern a unui proiect de lege care ar da undă verde exploatării de la Roșia Montană, după mai bine de zece ani în care societatea civilă i s-a opus constant și vocal. În timp ce în centrul Bucureștiului mii de oameni rupeau amorțeala duminicală cu lozinci antiguvernamentale și anticorporatiste, ocupau Bulevardul Magheru sau mărșăluiau spre sediul Guvernului, cele mai multe televiziuni din România fie au ignorat cu desăvârșire subiectul, umplând timpul de emisie cu spam, fie au pus lucrurile în lumina deformată a jocurilor de interese cărora le servesc.
EuroNEWS: It is the gold rush many Romanians do not want, despite the government granting the project National Interest status last week, and preparing a draft law.
“This law breaks constitutional laws. It breaks property laws for the people in Rosia Montana, heritage laws and clean environment laws,” said artist Mihnea Blidariu
Aici câteva headline-uri din presa internaţională
EURONEWS
AFR
REUTERS
Pentru cei care citesc presa de România:
http://totb.ro/video-uniti-salvam-rosia-montana/
Mii de persoane au ieşit duminică, 1 septembrie, pe străzile oraşelor din România dar şi din străinatate, protestând faţă de proiectul de exploatare minieră de la Roşia Montană, promovat de Guvern într-un proiect de lege aprobat săptămâna trecută. La Bucureşti, manifestanţii şi-au încheiat protestul după un marş până la Guvern, târziu în noapte, ocupând o parte din stradă timp de câteva ore.
Manifestanţii s-au adunat în jurul orei 17.00, la fântâna din Piaţa "21 Decembrie 1989" de lângă Universitate, arborând pancarte cu mesaje împotriva proiectului de exploatare minieră de la Roşia Montană, fluturând steaguri ale României şi scandând. În rândul protestatarilor de la Bucureşti s-a aflat şi Valentin Panduru care a surprins atmosfera de ieri într-un reportaj RFI360. Ascultaţi reportajul pe site-ul RFI
http://www.rfi.ro/articol-emisiunile-rfi-ro-43789-rosia-montana-revolta-generatiei-noastre
Mai jos aveti filmul evenimentelor.
AICI puteţi semna PETIŢIA împotriva proiectului noii legi a minelor!!
Şi 20 de lucruri pe care le putem face pt ROŞIA MONTANĂ
Şi una de final:
RMGC îţi dorim să...
vineri, 30 august 2013
1 Septembrie pentru Roşia Montană!!
1 septembrie este zi de luptă pentru Roșia Montană. Oameni indignați de proiectul de lege al Guvernului care permite exploatarea cu cianuri la Roșia Montană și prevede exproprierea localnicilor vor ieși in stradă în mai multe orașe din România și din străinătate.
Lista orașelor aici : http://totb.ro/1-septembrie-zi-de-lupta-pentru-rosia-montana-proteste-in-tara-si-in-strainatate/
http://www.neuerweg.ro/rosia-montana-loviti-pontaurii-din-guvern-trimiteti-o-sesizare-catre-dg-justitiemcv/
Csibi Magor: "Într-o democraţie în care majoritatea liderilor de opinie vorbesc despre libertate şi drepturile cetăţenilor stând în genunchi, nu-ţi permiţi să nu te implici în problemele care ne privesc pe toţi. Nu-ţi permiţi să nu ştii că dreptul de a fi cetăţean se ia activ şi nu se primeşte pasiv! Doar aşa putem să arătăm că suntem o societate şi nu o masă de oameni!"
Pentru cei ce n-au vazut, revenim cu doua puncte din programul USL, chiar de pe pagina de internet a lui Victor Ponta
http://www.victorponta.ro/content/cele-15-propuneri-ale-usl-de-guvernare
Citiţi şi
Tâlhăria, hoţia şi “interesul naţional deosebit”. Legea specială pentru Roşia Montană. Proteste în peste 20 de oraşe din ţară şi străinătate
Cine doreste se poate adresa si Comisiei Europene.
http://www.neuerweg.ro/rosia-montana-loviti-pontaurii-din-guvern-trimiteti-o-sesizare-catre-dg-justitiemcv/
duminică, 21 iulie 2013
Pagină pentru Olimpicii Români!
Avem vesti bune!
De curând avem o pagină nouă dedicată tinerilor elevi, studentţi şi cercetători români câştigători ai olimpiadelor şi concursurilor internaţionale!
Această pagină promovează tinerii olimpici români, adevăratele valori ale României!
Dorim să îi facem cât mai cunoscuţi pe aceşti tineri geniali, care prin aportul lor intelectual reuşesc să schimbe lumea, tineri care aduc un plus de valoare colosal imaginii României la nivel internaţional.
Tinerii pe care îi promovăm participă la concursuri internaţionale din sfera educaţională, sfera dezbaterilor academice si sfera sportivă.
Like şi Share !!
Pagina o găsiţi aici
https://www.facebook.com/TineriiRomaniOlimpiciInternationali
miercuri, 8 mai 2013
Vechi Maeştrii ai Artei la Sfântu Gheorghe
EVENIMENTUL EXPOZIȚIONAL AL ANULUI ÎN SFÂNTU GHEORGHE:
Expoziția de Vechi Maeștri ai Artei Românești
Sfântu Gheorghe intră în atenția liderului pieței de artă din România. Casa de licitații Artmark invită personalitățile locale, presa și iubitorii de artă la un eveniment cultural unic, Expoziţia de Vechi Maeștri ai Artei Românești, miercuri, 8 mai, la Centrul de Cultură Arcuș și joi, 9 mai, la Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe.
50 de capodopere semnate de cei mai valoroși artiști români așteaptă să fie admirate miercuri după conferința de presă (8 mai 2013, ora 12,00) și vernisajul oficial (8 mai 2013, ora 18,00) la castelul Szentkereszty – Centrul de Cultură Arcuș (între orele 19 și 21) și joi, 9 mai între orele 10,00 - 21,00, la Muzeul Național Secuiesc din Sfântu Gheorghe.
Expoziția prezintă în premieră capodopere semnate de cei mai apreciați pictori români pe piața deartă. Cele mai valoroase tablouri expuse la Sfântu Gheorghe sunt semnate de Ioan Andreescu („Oală cu flori de câmp”, valoare estimativă 100.000 - 200.000 deeuro), Nicolae Grigorescu („Întoarcerea de la târg”, valoare estimativă 100.000 - 200.000 de euro), Theodor Pallady („Natură moartă cu narghilea și gutui”, valoare estimativă 60.000 – 80.000 de euro) și Ștefan Luchian („Vas cu garoafe”, valoare estimativă 40.000 - 60.000 de euro).
Partenerii evenimentului sunt: Consiliul Județean Covasna, Prefectura Covasna, Centrul de Cultură Arcuș, Muzeul Național Secuiesc.
Operele expuse vor figura ulterior în luna mai într-o sesiune de licitații a casei Artmark la București, în zilele de 14 și 15 mai, după cum urmează: Licitația de Orientalism & Licitația de Bijuterii și Ceasuri de Colecție – marți, 14 mai, ora 19,30, Casa Doina, respectiv Licitația Vechi Maeștri ai Artei Românești (inclusiv o secvenţă din colecţia compozitorului Aurel Stroe) & Licitația de Opere în Argint – miercuri, 15 mai, Athénée Palace Hilton.
Pentru informaţii şi confirmări: mihai.ziman@artmark.ro; +40 756 066 302.
luni, 8 aprilie 2013
Teatru Forum la Sfântu Gheorghe!
Sursa: roteatru.socialgo.com |
Asociația de Tineret „Ecou” lansează proiectul
Teatru Forum la Sfântu Gheorghe
Incepând de azi, repetiţiile proiectului "Teatru Forum la Sfântu Gheorghe" au început!
Sub deviza “Implică-te, nu fi spectator !”, Asociația de Tineret Ecou a invitat pe actorul și regizorul sighișorean Nelu Roman, specializat in educație non-formală, să pregătească un spectacol de ”teatru social – teatru forum”, cu și pentru tineri.
Metoda Teatrului Forum este derivată din metoda «Teatrului Opresaților», creată de Augusto Boal, în Brazilia ultimilor ani. “Cuvântul opresiune este folosit pentru a descrie starea în care se afla persoana care și-a pierdut într-un fel sau altul, dreptul de a-și exprima voința sau nevoile. Persoana opresată este astfel redusă la condiția de ascultător supus. Aceasta formă de teatru trebuie folosită ca metodă de luptă împotriva tuturor formelor de opresiune de clasă, rasism, sexism și orice gen de discriminare’’(Augusto Boal, Rio de Janeiro, 2oo4).
În prezent diverse instituții publice și O.N.G-uri din România abordează formele de discriminare socială și posibile situații de excluziune, marginalizare socială, prin metode de artă participativă, printre acestea numărându-se și Teatrul Forum. Prin intermediul personajului «Joker» publicul are ocazia de a se implica în derularea spectacolului, intervenind și schimbând atitudinea unor personaje, având ocazia să schimbe inclusiv deznodământul piesei.
"Scopul declarat al proiectului este în concordanță cu obiectivele Asociației de Tineret Ecou, adică de a influența atitudinea adolescenților și nu numai, să dezvolte un comportament responsabil social și de a influenta dezvoltarea comunității în care trăiesc. În plus, se urmărește creșterea nivelului de toleranță și implicare socială, încurajarea tinerilor de a lua atitudine împotriva discriminării și a violenței, folosindu-se forma de artă participativă." a declarat Președintele Asociației de Tineret Ecou, Alexandru Ujvarosi
Pe parcursul programului, un număr de cel puțin 10 tineri vor fi implicați în sfera activităților non-formale, desfășurând astfel activități extra școlare educative, necesare dezvoltării personale și câteva sute de elevi și adulți vor lua contact cu această metodă interactivă de teatru, prin participarea la spectacolele care vor fi programate ulterior.
Responsabil eveniment, Mădălin Guruianu
vineri, 5 aprilie 2013
joi, 4 aprilie 2013
Zilele Sfântu Gheorghe 2013!
Programul Permanent al Evenimentelor
19:00Concert simfonic de deschidere: flautista de renume mondial, Horgas Eszter, Orchestrele de Cameră „Georgius” şi „Csíki” Mirajul flautului — Detalii
— dirijor Meskó Ilona (Budapesta)
/ Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”
— dirijor Meskó Ilona (Budapesta)
/ Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”
19:00Concert rock: 19:30 My Hands in Chains (Târgu Mureş), Mercedes Band (Sfântu Gheorghe), Goodbye to Gravity (Bucureşti), Phase (Sfântu Gheorghe) Saint George Rock Night 8 — Detalii
/ Godó Café
/ Godó Café
19:00Muzică simfonică: Festivalul coral al şcolilor din Sfântu Gheorghe, ediţia a 4-a
/ Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”
/ Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”
Duminică - aprilie 21.
17:00Vernisaj: Kese Edit – Avânturi
— expoziţia se poate vizita până la data de 5 mai.
/ Casa „Míves”
— expoziţia se poate vizita până la data de 5 mai.
/ Casa „Míves”
17:00Muzică simfonică: Concertul Filarmonicii de Copii din Vlăhiţa
http://www.fili.ro/
/ Biserica Reformată Centrală
http://www.fili.ro/
/ Biserica Reformată Centrală
17:00Teatru: Studioul Yorick şi Trupa „Tompa Mikós” a Teatrului Naţional din Târgu Mureş „Bányavakság” de Székely Csaba
www.nemzetiszinhaz.ro
/ Noua sală studio
www.nemzetiszinhaz.ro
/ Noua sală studio
18:30Întâlnire cu publicul: Redactorii revistei „Korunk” la Sfântu Gheorghe
http://www.korunk.org/
/ INdiVINO Wine Studio
http://www.korunk.org/
/ INdiVINO Wine Studio
19:00Teatru: Confesiuni despre artă şi viaţă – cu Radu Beligan
— maestrul de aproape un secol al scenei româneşti –
program oferit în parteneriat cu Asociaţia de Tineret „Ecou”
/ Sala mare a teatrului
— maestrul de aproape un secol al scenei româneşti –
program oferit în parteneriat cu Asociaţia de Tineret „Ecou”
/ Sala mare a teatrului
20:00Teatru: Studioul Yorick şi Trupa „Tompa Mikós” a Teatrului Naţional din Târgu Mureş „Bányavakság” de Székely Csaba
www.nemzetiszinhaz.ro
/ Noua sală studio
www.nemzetiszinhaz.ro
/ Noua sală studio
Luni - aprilie 22.
10:00Seminar: Szegedy-Maszák Zoltán Experimentalism în arta mediatică (Budapesta)
http://www.szmz.hu/
/ Sala de festivităţi a Liceului de Arte „Plugor Sándor”
http://www.szmz.hu/
/ Sala de festivităţi a Liceului de Arte „Plugor Sándor”
11:00Spectacol pentru copii: Tarján Pál Fánk történetek (Budapesta)
/ Noua sală studio
/ Noua sală studio
12:00Vernisaj: Atenţie, trec oameni!
— caricaturi semnate de Lukács Sándor Lucky. Invitat: László Károly, actor.
/ INdiVINO Wine Studio
— caricaturi semnate de Lukács Sándor Lucky. Invitat: László Károly, actor.
/ INdiVINO Wine Studio
17:00Muzică simfonică: Concertul individual de pian al lui Szőcs Botond, elevul de clasa a XI-a din Liceul de Arte „Plugor Sándor”
— îndrumat de profesoara Rápolti Irma
/ Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, sala Gábor Áron
— îndrumat de profesoara Rápolti Irma
/ Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, sala Gábor Áron
17:00Teatru: Teatrul de Operetă din Budapesta „Lili bárónő” de Huszka Jenő — Detalii
www.operettszinhaz.hu
/ Sala mare a teatrului
www.operettszinhaz.hu
/ Sala mare a teatrului
20:00Teatru: Teatrul de Operetă din Budapesta „Lili bárónő” de Huszka Jenő — Detalii
www.operettszinhaz.hu
/ Sala mare a teatrului
www.operettszinhaz.hu
/ Sala mare a teatrului
20:30serată muzicală Frank Sinatra alias Sinatra
— piese interpretate de Pakot István şi prietenii săi
/ Noua sală studio
— piese interpretate de Pakot István şi prietenii săi
/ Noua sală studio
Marţi - aprilie 23.
09:00Seminar: Conferinţa studenţilor – Abordări economice: realităţi şi perspective
http://extensii.ubbcluj.ro/sfantugheorghe/
/ / Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe
http://extensii.ubbcluj.ro/sfantugheorghe/
/ / Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe
10:00Concurs județean de prim ajutor
— Organizator: Crucea Roșie Română, Filiala Covasna
/ Parcul Elisabeta
— Organizator: Crucea Roșie Română, Filiala Covasna
/ Parcul Elisabeta
17:00Teatru: Gergely Theáter „Két férfi sakkban” de Miroslav Horníček (Budapesta) — Detalii
— comedie în două acte
www.gergelytheater.hu/
/ Sala mare a teatrului
— comedie în două acte
www.gergelytheater.hu/
/ Sala mare a teatrului
18:00Spectacol de teatru-dans: Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” Fiul risipitor (Sfântu Gheorghe) —Detalii
www.hte.ro/
/ Noua sală studio
www.hte.ro/
/ Noua sală studio
18:00Vernisaj: Szegedy-Maszák Zoltán și Fernezelyi Márton Sole and Joint Works 2.0 (Budapesta)
www.magma.maybe.ro
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
www.magma.maybe.ro
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
19:00Întâlnire cu scriitoarea Vass Virág (Budapesta)
/ Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, sala Gábor Áron
/ Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, sala Gábor Áron
19:30 Barabás Annamária, soprana Operei Regale din Liege şi Reymond Martine, organistul Bisericii Sfântul Vincențiu din Monteux Ave Maria
/ Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”
/ Biserica Romano-Catolică „Krisztus Király”
20:00Teatru: Gergely Theáter „Két férfi sakkban” de Miroslav Horníček (Budapesta) — Detalii
— comedie în două acte
/ Sala mare a teatrului
— comedie în două acte
/ Sala mare a teatrului
Miercuri - aprilie 24.
09:00Concurs de cultură generală
— în limba maghiară
/ / Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe
— în limba maghiară
/ / Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe
10:00Spectacol pentru copii: Miniteatrul din Seghedin „Rémusz bácsi meséi: A róka és a héja”
www.miniszinhaz.hu
/ Noua sală studio
www.miniszinhaz.hu
/ Noua sală studio
12:00Spectacol pentru copii: Miniteatrul din Seghedin „Rémusz bácsi meséi: A róka és a héja”
— adaptație muzicală de povești
www.miniszinhaz.hu
/ Noua sală studio
— adaptație muzicală de povești
www.miniszinhaz.hu
/ Noua sală studio
14:00Felicitarea cuplurilor de aur și diamant
/ Casa căsătoriilor
/ Casa căsătoriilor
17:00Teatru: Biroul de Producție Artistică Orlai și Teatrul Central din Budapesta „Kramer kontra Kramer” de Avery Corman — Detalii
http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/kramer-kontra-kramer/
/ Sala mare a teatrului
http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/kramer-kontra-kramer/
/ Sala mare a teatrului
17:00Turul ghidat al expoziției Sole and Joint Works 2.0
— ondus de artiștii Szegedy-Maszák Zoltán și Fernezelyi Márton
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
— ondus de artiștii Szegedy-Maszák Zoltán și Fernezelyi Márton
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
18:00Muzică simfonică: Recitalul elevelor Liceului de Arte „Plugor Sándor”, László Berta Bianca (pian) și Hoos Hanna Diana (vioară)
/ Castelul Szentkereszty, Arcuș
/ Castelul Szentkereszty, Arcuș
18:00Întâlnire cu poetul Varró Dániel
/ Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, sala Gábor Áron
/ Biblioteca Judeţeană „Bod Péter”, sala Gábor Áron
20:00Teatru: Biroul de Producție Artistică Orlai și Teatrul Central din Budapesta „Kramer kontra Kramer” de Avery Corman — Detalii
http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/kramer-kontra-kramer/
/ Sala mare a teatrului
http://orlaiprodukcio.hu/eloadas/kramer-kontra-kramer/
/ Sala mare a teatrului
20:30Teatru: Gergely Theáter „Szereted-e még?” (Budapesta)
— serată muzicală în memoria lui Szécsi Pá
/ Noua sală studio
— serată muzicală în memoria lui Szécsi Pá
/ Noua sală studio
Joi - aprilie 25.
09:00Concurs de cunoștințe economice
— limba română
/ / Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe
— limba română
/ / Universitatea Babeş-Bolyai, Extensia Universitară Sfântu Gheorghe
10:00Spectacol pentru copii: Miniteatrul din Seghedin „A három szabólegény”
— Regia: Papp Attila
/ Sala mare a teatrului
— Regia: Papp Attila
/ Sala mare a teatrului
12:00Spectacol pentru copii: Miniteatrul din Seghedin „A három szabólegény”
— Regia: Papp Attila
/ Sala mare a teatrului
— Regia: Papp Attila
/ Sala mare a teatrului
12:00Vernisaj: Lumea lui Kós Károly, 1912
— expoziție comună a Muzeului Național Secuiesc și a Arhivei din Budapesta cu ocazia aniversării a 130 de ani de la nașterea marelui arhitect transilvănean
/ Muzeul Național Secuiesc
— expoziție comună a Muzeului Național Secuiesc și a Arhivei din Budapesta cu ocazia aniversării a 130 de ani de la nașterea marelui arhitect transilvănean
/ Muzeul Național Secuiesc
16:00Fanfara Szerenád a Liceului de Arte „Plugor Sándor”
— Dirijor: Sebestyén Lajos
/ Parcul Elisabeta
— Dirijor: Sebestyén Lajos
/ Parcul Elisabeta
16:00Turul ghidat al expoziției Sole and Joint Works 2.0
— condus de istoricul de artă Sebestyén Ágnes. Tur în limba maghiară de la ora 16, iar de la ora 17 în limba română
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
— condus de istoricul de artă Sebestyén Ágnes. Tur în limba maghiară de la ora 16, iar de la ora 17 în limba română
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
17:00Teatru: Atelierul de Teatru „Osonó” „Ahogyan a víz tükrözi az arcot” (Sfântu Gheorghe)
— Regia: Fazakas Misi
/ Noua sală studio
— Regia: Fazakas Misi
/ Noua sală studio
17:00Vernisaj: Expoziţia colectivă a membrilor Asociaţiei Artiştilor Plastici Amatori „Gyárfás Jenő” (sala principală), obiectele satitice ale lui Papp Bálint Mihály (subsol), ceremonia de inaugurare a drapelului Casei de Cultură „Kónya Ádám”
/ Casa de Cultură „Kónya Ádám”
/ Casa de Cultură „Kónya Ádám”
18:00Gheorghe Zamfir şi taraful său
— program oferit în parteneriat cu Asociaţia de Tineret „Ecou”
/ Sala mare a teatrului
— program oferit în parteneriat cu Asociaţia de Tineret „Ecou”
/ Sala mare a teatrului
18:00Întâlnire cu sciitorii Benedek Szabolcs, Papp Sándor Zsigmond, Szabó Róbert Csaba.
— Gazdă: Szonda Szabolcs, directorul Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”
/ Casa creativității Huhuu
— Gazdă: Szonda Szabolcs, directorul Bibliotecii Judeţene „Bod Péter”
/ Casa creativității Huhuu
19:00Teatru: „Egy este az Orfeumban ”
— scenete comice, muzicale din scrierile lui Nóti Károly, interpretate de Trupa Amatoare de Teatru „Visky Árpád”
/ Casa de Cultură „Kónya Ádám”
— scenete comice, muzicale din scrierile lui Nóti Károly, interpretate de Trupa Amatoare de Teatru „Visky Árpád”
/ Casa de Cultură „Kónya Ádám”
20:00Seară slam poetry
/ Casa creativității Huhuu
/ Casa creativității Huhuu
20:00Teatru: în interpretarea actorilor Incze Ildikó și Kilyén László „Fejezetek egy házasságból” de Szakonyi Károly şi Gyurkovics Tibor — Detalii
/ Noua sală studio
/ Noua sală studio
Vineri - aprilie 26.
10:00Spectacol pentru copii: Teatrul pentru Copii şi Tineret Ariel „A tengerkék kutyus” (Târgu Mureş)
— teatru de păpuși
http://www.teatrulariel.ro/
/ Sala mare a teatrului
— teatru de păpuși
http://www.teatrulariel.ro/
/ Sala mare a teatrului
12:00Spectacol pentru copii: Teatrul pentru Copii şi Tineret Ariel „A tengerkék kutyus” (Târgu Mureş)
— teatru de păpuși
http://www.teatrulariel.ro/
/ Sala mare a teatrului
— teatru de păpuși
http://www.teatrulariel.ro/
/ Sala mare a teatrului
12:00Vernisaj: Iurtă mongoleză
— prezentarea lucrărilor pictorului Purevjav Batmyagmar și a modului de viață nomad
http://batkaart.eu/galery.html
/ Grădina artelor
— prezentarea lucrărilor pictorului Purevjav Batmyagmar și a modului de viață nomad
http://batkaart.eu/galery.html
/ Grădina artelor
15:00Turul ghidat al expoziției Sole and Joint Works 2.0
— condus de istoricul de artă Sebestyén Ágnes. Tur în limba maghiară de la ora 15, iar de la ora 16 în limba română
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
— condus de istoricul de artă Sebestyén Ágnes. Tur în limba maghiară de la ora 15, iar de la ora 16 în limba română
/ Spațiul Expozițional de Artă Contemporană MAGMA
16:00Dans: Clubul de Dans Blue Moon Balcaz — Detalii
/ Sala mare a teatrului
/ Sala mare a teatrului
17:00Teatru: Teatrul „Tamási Áron” „Valami csaj(ok)” de Neil LaBute (Sfântu Gheorghe)
— regia: Radu-Alexandru Nica
www.tamasitheatre.ro
/ Sala Kamara
— regia: Radu-Alexandru Nica
www.tamasitheatre.ro
/ Sala Kamara
17:00Scorpions Tribute Band (HU) — Detalii
http://www.scorpionstribute.hu/
/ Scena A
http://www.scorpionstribute.hu/
/ Scena A
19:00Janicsák Veca (HU) — Detalii
http://www.veca.hu/
/ Scena A
http://www.veca.hu/
/ Scena A
21:00Voltaj (RO) — Detalii
www.voltaj.ro
/ Scena A
www.voltaj.ro
/ Scena A
23:00St. George Quintet Clubul de Jazz (Sfântu Gheorghe)
— și jam session
/ Di Stefano Bar
— și jam session
/ Di Stefano Bar
23:00Zséda, Charlie, Falusi Mariann, HADDAWAY Star Jam Session — Detalii
/ Scena A
/ Scena A
Sâmbătă - aprilie 27.
09:30A 18-a ediţie a concursului Fizicienilor Alfa pentru elevii claselor VII–VIII
— Premiere: 15:30
/ Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”
— Premiere: 15:30
/ Liceul Teoretic „Mikes Kelemen”
10:00Muzică simfonică: Întâlnirea corală a Congregaţiilor Evanghelice din Ţara Bârsei
— ediţia a 12-a
/ Biserica Evanghelică
— ediţia a 12-a
/ Biserica Evanghelică
10:00Sport: Ziua de alergare „Gáll Lajos”, ediţia a 23-a
— Cercul de alergare „Gáll Lajos”
/ start din faţa scenei A
— Cercul de alergare „Gáll Lajos”
/ start din faţa scenei A
11:00Sport: Concurs Streetball
— înscrieri la faţa locului până la ora 10:30
/ în faţa Restaurantului Tribel
— înscrieri la faţa locului până la ora 10:30
/ în faţa Restaurantului Tribel
11:00Bou la proţap
/ în faţa Restaurantului Park
/ în faţa Restaurantului Park
17:00Teatru: Teatrul „Tamási Áron” „Valami csaj(ok)” de Neil LaBute (Sfântu Gheorghe)
— regia: Radu-Alexandru Nica
www.tamasitheatre.ro
/ Sala Kamara
— regia: Radu-Alexandru Nica
www.tamasitheatre.ro
/ Sala Kamara
17:00cântă formația Folker Casa dansului popular pentru copii (Sfântu Gheorghe)
/ foaierul teatrului
/ foaierul teatrului
17:00Ladánybene 27 (HU) — Detalii
http://www.lb27.hu/
/ Scena A
http://www.lb27.hu/
/ Scena A
18:00Lansarea volumului pentru copii întitulat „Kecsketánc” de Csinódi Nagy Gergő/ foaierul teatrului
20:00Casa dansului popular
— cântă Lăutarii din Ceuaș, organizat de Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” și Fundația „Lajtha László”
/ foaierul teatrului
— cântă Lăutarii din Ceuaș, organizat de Ansamblul de Dansuri „Trei Scaune” și Fundația „Lajtha László”
/ foaierul teatrului
20:30Smiley + Band (RO) — Detalii
http://www.smileyonline.ro/
/ Scena A
http://www.smileyonline.ro/
/ Scena A
21:00Zanzibár (HU) — Detalii
/ Scena A
/ Scena A
23:00Blúz Bend Clubul de Blues (Sfântu Gheorghe)
— și jam session
/ Di Stefano Bar
— și jam session
/ Di Stefano Bar
23:00Péterfy Bori & Love Band (HU) — Detalii
http://peterfybori.hu/
/ Scena A
http://peterfybori.hu/
/ Scena A
Duminică - aprilie 28.
11:00Sport: Duatlon
— (înscrieri de la ora 9:00) – Asociaţia Alpin Sport
/ start din faţa Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”
— (înscrieri de la ora 9:00) – Asociaţia Alpin Sport
/ start din faţa Colegiului Naţional „Mihai Viteazul”
13:00Ansamblul de Muzică și Dans Popular „Izvorașul” (Raionului Cahul, Republica Moldova)
— condus de Ion Pascal
/ Scena A
— condus de Ion Pascal
/ Scena A
15:30Fanfara „Kováts András” şi Formaţia Melodika (Reci–Sfântu Gheorghe)
/ Scena A
/ Scena A
17:30Acordeonistul Szabó Ádám (HU) — Detalii
— protagonistul concursului de talente „Csillag Születik 2011”
/ Scena A
— protagonistul concursului de talente „Csillag Születik 2011”
/ Scena A
18:00Vastag Csaba (HU) — Detalii
— câştigător X-Faktor 2010 (Ungaria)
/ Scena A
— câştigător X-Faktor 2010 (Ungaria)
/ Scena A
19:00Vedetele formaţiei Neoton Família (HU) — Detalii
/ Scena A
/ Scena A
21:30Edda Művek (HU) — Detalii
www.edda.hu
/ Scena A
www.edda.hu
/ Scena A
23:15Focuri de artificii
/ Scena A
/ Scena A
Abonați-vă la:
Postări (Atom)